vihreimmillä laidunmailla...

† VIR MVA Ch Requiem KTK-II
     Kuollut 23.11.2016 26-vuotiaana

Virallinen nimi Requiem  (VH13-011-0271)
Rotu hannoverinhevonen
Sukupuoli, säkäkorkeus tamma, 167 cm
Väri (genotyyppi) tummanruunikko (Ee Aa)
Syntymäaika, ikä 01.05.2013, 26-vuotias (4-v. 16.11.2013)
Kasvattaja Carnen Stud, BR
Omistaja indy (VRL-06701) / Gestüt Silbereiche
Painotus esteratsastus, re. 160 cm


meriitit

31.05.2014: KTK-II (18 + 19 + 19 + 18 = 74 p.)
25.11.2014: Virtuaalinen Muotovalio, Champion (3x MVA-SERT)


Luonnekuvaus

Requiem, tuttavallisesti Riia, on hyväntahtoinen tammaneito. Se on perusluonteeltaan energinen ja vilkas, ja sillä on positiivinen elämänasenne. Riialla on korkea työmoraali, jonka lisäksi se on erittäin ihmisrakas, vaikkakin melko temperamenttinen hevonen. Kiima-aikoina Riia muuttuu hiukan kärttyisäksi, muuten se on oikein ystävällinen.

Riia on innokas ja ehkä jopa hiukan naiivin oloinen tammaneiti. Sen kanssa on mukava touhuta, sillä se on erittäin ystävällinen ja positiivinen hevonen. Se on melko vilkas eläin, ja tarvittaessa temperamenttinenkin. Sen kanssa tulee moni toimeen, vaikka kiima-aikoina se saattaa ollakin äkäinen. Riia hurmaa kaikki ihanalla luonteellaan, minkä lisäksi se työskentelee mielellään. Yksi Riian huonoista puolista on sen kärsimättömyys. Hoitaessa Riia on kiltti ja sosiaalinen, mutta hiukan kärsimätön. Se saattaa hermostua liian pitkistä hoitohetkistä. Tamma on huomionkipeä ja kaipaa kyllä rapsutuksia, mutta toisaalta se kaipaa välillä myös hiukan omaa tilaa. Satuloitaessa se ei juuri tee muuta kuin luimii ja pullistelee, eikä sillä ole mitään suitsiakaan vastaan. Taluttaessa Riia menee ja usein aika kovaakin, ja sen kanssa saa olla tarkkana, ettei se vain lähde käsistä. Tammalla tuntuu olevan kiire joka paikkaan!

Ratsastaessa Riia on erittäin miellyttävä. Se on nöyrä ja sillä on korkea työmoraali. Se suhatutuu niin koulu - kuin estetreeneihinkin samalla innolla ja positiivisella asenteella, ja kuuntelee ratsastajaansa. Se on reipas menijä, eikä jaksa seisoskella paikoillaan pitkiä aikoja. Se ei myöskään jaksa keskittyä liian helppoihin tehtäviin kauaa, vaan vaatii haastavia tehtäviä joissa se joutuu oikeasti miettimään. Kouluratsastus ei lukeudu Riian vahvuuksiin, sillä se menisi mieluusti liian kovaa. Osaavan ja päättäväisen kuskin kanssa kulkee tamma kuitenkin yllättävän hyvin ottaen huomioon vahvan estepainotuksen. Esteillä Riia pysyy kontrollissa aika hyvin, vaikka satunnaisesti se innostuu kaahaamaan aivan liikaa. Se on rohkea hyppääjä, mutta kovin tarkaksi sitä ei voi kuvailla. Pienemmillä esteillä Riia ei kiellä juuri koskaan, mutta huonoista paikoista lähtevien hyppyjen vuoksi se saattaa ottaa moniakin puomeja alas. Vasta korkeilla esteillä alkaa Riia todella miettiä, mistä kannattaa hypätä ja mistä ei. Aikaratsastusluokissa Riia on suorastaan lyömätön, ja pärjää se taitoarvosteluissakin melko hienosti.

Riia matkustaa yllättävän rauhallisesti myös ilman kaveria, mutta trailerista se tulee ylös rytinällä. Se käyttäytyy kisapaikalla hyvin, tosin se peilaa käsittelijöitään vahvasti. Hermostunut tai jännittynyt ratsastaja saa Riiankin jännittymään, mutta toisaalta rauhallinen käsittely saa sen rauhoittumaan. Radoilla Riia antaa kaikkensa - se selkeästi nauttii esiintymisestä.
© Elowyn VRL-13412


Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Tar-Ardamin
hann mrn 168cm
evm
ii. Tar-Calmacil
hann mkm 169cm evm
iii. Aranrúth
hann rnkm 166cm evm
iie. Menelya
hann prt 162cm evm
ie. Nimrodel
hann trn 168cm evm
iei. Mallor
hann rt 165cm evm
iee. Saturnalia
hann mrn 168cm evm
e. Charum
hann prt 158cm
evm
ei. Narik-Zadan
hann evm
eii. Troy Z
hann evm
eie. Narya
hann evm
ee. Zimrenzil
hann evm
eei. Celepharn
hann evm
eee. Lumoria
hann evm

08.12.2013 ori Cirion Ciril sijoituksia esteratsastuksessa i. Chandrila
21.12.2013 tamma Cirion Samyriana sijoituksia esteratsastuksessa i. Sangheili
01.01.2014 tamma Cirion Hyarmentir ei saavutuksia i. Highlander GER
30.05.2014 ori Charmeur Oak kilpaillut porrastetuissa i. Chambord II
11.07.2014 tamma Londonrose Oak KTK-III i. Londonrubin
08.01.2015 ori Silbers Caruso kilpaillut porrastetuissa i. Cryptum II
10.02.2016 ori Sinister Oak ei saavutuksia i. Sin

Isä: Saksassa syntynyt Tar-Ardamin polveutuu tuntemattomasta suvusta. Yritin itse etsiä hannoverista enemmän tietoa, mutta niukasti oli materiaalia saatavilla. Vaikka Tar-Ardamin oli itse mukana hannoverien eheyttämislinjassa harvinaisine sukulinjoineen, ori ei näytä pahemmin kilpailleen. Mustanruunikko sukkajalka starttasi yhteensä vain viidessäkymmenessä eri estekilpailussa, vaikka tosin Tar-Ardaminin sijoitusprosentti oli huima. Usein voittopokaaleille asti yltänyt ori kilpaili parhaimmillaan 140 cm korkuisissa esteluokissa, ollen silloisen ratsastajansa mukaan "potentiaalinen, säpäkkä ja nopea tapaus." 168 cm korkea ori keskittyi urallaan enemmän jalostusratsun töihin, lisäksi Tar-Ardamin kävi satunnaisesti näyttelykehissä sulavan rakenteensa turvin. Ori sai muutamia satoja jälkeläisiä, toiset ovat olleet keskinkertaisia ja toisettaas korkeampien esteluokkien menestyneitä voittajia.

Isänisä: Vain hyvin vähän tietoa löytyy Tar-Calmacilista. Mustankimosta orista löysin vain muutaman artikkelin. Hevonen näyttää polveutuvan silloin jo melkein katoavasta sukulinjasta, joten saksalaisen hevoslehden sivulla komeileva kuva tummanharmaasta orista ei yllätä. Artikkelissa Tar-Calmacilia siteerattiin orimaiseksi ja vahvaksi hevoseksi, jolla on hyvä hyppytyyli sekä vahva laukka. Lupaavasta tekstistä huolimatta tämä 169 cm korkea hannover ei näytä kilpailleen lainkaan. Syyksi paljastui nelivuotiaana loukattu jalka, jonka vuoksi Tar-Calmacil jäi pysyvästi kotiseuduilleen. Ori sai alle sata jälkeläistä, periyttäen muutamalle luusto-ongelmia. Tar-Calmacil näyttää terveydellisistä ongelmistaan huolimatta periyttäneen enemmänkin hyppykykyä.

Isänisänisä: Jos Riian isänisästä oli hankala löytää tietoa, Aranrúthista tietojen urkkiminen tuntui jo lähes mahdottomalta. Pitkän etsimisen jälkeen löysin kuvan ryhdikkäästä ruunikonkimosta orista. Hevonen oli tuossa vasta nelivuotias, mutta silti Aranrúth oli hyvin kehittynyt ja lihaksikas. Kun ongin lisää tietoja, sain selville ettei tämä 166 cm korkea ori kilpaillut lainkaan estekilpailuissa. Aranrúth oli täysiverinen kouluratsu, tosin myös kenttäratsastusta hyväluonteisella ja rauhallisella orilla kokeiltiin. Toisessa löytämässäni kuvassa liihottelikin kankisuitsien kera jo vaalentunut Aranrúth, lukemani mukaan juuri ennen orin eläkepäiviä. Estesuvusta polveutuva hannover ei ollut mikään kummoinen periyttäjä, muutamaa tapausta lukuun ottamatta.

Isänisänemä: Menelya oli vanhojen lehtiartikkelien mukaan Saksan hannoverien hienoa emälinjaa edustava tapaus. Punarautias tamma ei ollut rakenteeltaan kovin ihanteellinen, sillä vain 162 cm korkea Menelya oli turhankin solakka. Hontelo tamma oli silti sukujuuriensa kanssa esillä syntymävuonnaan, Menelyan emälinja kun vie suoraan Talaniin. Korkealla täysiveriprosentilla varustettu Menelya kilpaili itse kohtalaisen hyvällä menestyksellä 130 cm luokissa kotimaassaan Saksassa. Amatööriluokissa voittoja kerännyt tamma ei kuitenkaan pitkää uraa päässyt tekemään, sillä Menelya sai yhteensä seitsemän varsaa. Jälkeläisnäytöiltään tamma on melkoisen kahtijakoinen, toiset ovat pärjänneet ja toiset eivät.

Isänemä: Tummanruunikosta Nimrodelista sain etsiä tietoa pitkään, mutta tamma ei näytä olleen missään julkisissa tapahtumissa kantakirjausta lukuun ottamatta. Tamman omistaja kuvaa silti Nimrodelia nettisivuillaan tasapainoiseksi sekä ystävälliseksi tammaksi, jolla on lennokkaat askellajit. 168 cm korkea tähtipäinen tamma polveutuu tunnetusta sekä arvostetusta estesuvusta, mutta Nimrodel ei saanut kantakirjauksessa erityisen hyviä pisteitä esteiden osalta. Tamma hyppäsi hieman lukkiutuneella selällä arvostelun mukaan, vaikka toisaalta osasi arvioida ponnistuspaikan hyvin. Kakkospalkinnon kantakirjasta saanut Nimrodel on periyttänyt kymmenelle jälkeläiselleen satunnaisesti hieman liian kulmikasta rakennetta, mutta myös hyvää luonnetta.

Isänemänisä: Saavutuksiltaan rautias Mallor on varmasti isän puoleisen sukutaulun kärkinimistöä. Nuorena orina Mallor ei hurmannut asuessaan Saksan valtionsiittolassa, mutta nelivuotiaana hitaasti kasvava ori puhkesi kukkaan. Mallor ei matalemmissa estekorkeuksissa esittänyt omaa parastaan, vasta korkeammissa esteluokissa hevonen keskittyi huomattavasti enemmän. Hieman turhan eloisaksi kuvattu, 165 cm korkea suurimerkkinen hannover alkoi niittää mainetta kuusivuotiaana, kilpaillen parhaimmillaan aina Saksan estemestaruuksissa asti. Kansainvälisissä luokissa Mallor myös starttasi jopa sijoittuen, 150 cm tasolla. Uransa aikana ori ei keskittynyt lähes lainkaan jalostusorin tehtäviin, mutta eläkkeellä Mallor sai lähes parisataa varsaa.

Isänemänemä: Odotin, että Saturnalia olisi ollut varsansa tapainen jalostustamma. Yllätyinkin suuresti, kun hevosesta löytyi monta artikkelia. Kuvissa esiintyi ilmavasti hyppäävä mustanruunikko tamma, rakenteeltaan sopusuhtainen ja hyvätyyppinen hannover. Tamma näytti jo viuhtovan häntänsä perusteella aivan Riialta, yhdennäköisyys oli huomattava. Hevosta kuvattiinkin artikkelissa "hyväluontoiseksi, mutta kilpailuhevosmaisen säpäkkääksi" yksilöksi. 168 cm korkea tamma kilpaili elämänsä aikana korkeimmillaan aina melkein 150 cm luokissa asti, vaikka ei ihan kansainvälisellä tasolla. Jalostustammana Saturnalia ei kuitenkaan ollut mitenkään erityinen - tamma sai vain kaksi varsaa, suhteellisen huonona estetaitojen periyttäjänä vielä.
© Jayde

Kilpailukalenteri

Kalenteriin merkattu vain sijoitukset ja voitot. ERJ-sijoituksia yhteensä 69 kpl, joista voittoja 11.

21.12.2013 ERJ Rêve de Haussea 160cm 03/30
17.12.2013 ERJ Kilpatalli Odysseia 160cm 04/30
16.12.2013 ERJ West Coast Warmbloods 160cm 02/30
15.12.2013 ERJ West Coast Warmbloods 160cm 02/30
15.12.2013 ERJ Kilpatalli Odysseia 160cm 01/30
15.12.2013 ERJ Solo 160cm 03/40
15.12.2013 ERJ Solo 160cm 03/40
13.12.2013 ERJ Joogin Suomalaiset 160cm 06/40
12.12.2013 ERJ Joogin Suomalaiset 160cm 06/40
11.12.2013 ERJ Cirion Stud 150cm 03/40
10.12.2013 ERJ Solo 160cm 06/40
10.12.2013 ERJ Joogin Suomalaiset 160cm 05/40
09.12.2013 ERJ Skurvash 150cm 05/30
09.12.2013 ERJ Skurvash 140cm 02/30
07.12.2013 ERJ Skurvash 140cm 04/30
07.12.2013 ERJ Joogin Suomalaiset 160cm 05/40
06.12.2013 ERJ Joogin Suomalaiset 160cm 03/40
05.12.2013 ERJ Solo 160cm 06/40
05.12.2013 ERJ Joogin Suomalaiset 160cm 01/40
05.12.2013 ERJ Cirion Stud 150cm 05/40
04.12.2013 ERJ Skurvash 140cm 04/30
04.12.2013 ERJ Airlea Sporthorses 150cm 03/40
04.12.2013 ERJ Joogin Suomalaiset 160cm 01/40
03.12.2013 ERJ Airlea Sporthorses 150cm 04/40
30.11.2013 ERJ Solo 160cm 03/40
30.11.2013 ERJ Solo 160cm 01/40
29.11.2013 ERJ Riihikorpi 150cm 02/30
17.11.2013 ERJ KK Bailador 140cm 01/48
14.11.2013 ERJ KK Bailador 150cm 03/59
06.08.2013 ERJ Underground 160cm 05/30
29.07.2013 ERJ Underground 160cm 04/30
29.07.2013 ERJ Dark Side Trakehners 150cm 04/30
28.07.2013 ERJ Underground 160cm 02/30
28.07.2013 ERJ Solo 150cm 04/30
26.07.2013 ERJ Dark Side Trakehners 160cm 02/30
25.07.2013 ERJ Solo 160cm 03/30
24.07.2013 ERJ Solo 160cm 02/30
24.07.2013 ERJ Cirion Stud 160cm 02/30
24.07.2013 ERJ Dark Side Trakehners 160cm 04/30
23.07.2013 ERJ Escorant Trakehners 150cm 01/30
22.07.2013 ERJ Escorant Trakehners 160cm 02/30
21.07.2013 ERJ Dark Side Trakehners 150cm 04/30
20.07.2013 ERJ Cirion Stud 160cm 04/30
19.07.2013 ERJ Rêve de Haussea 160cm 01/30
19.07.2013 ERJ Dark Side Trakehners 150cm 03/30
18.07.2013 ERJ Cirion Stud 160cm 05/30
18.07.2013 ERJ Dark Side Trakehners 160cm 03/30
17.07.2013 ERJ KT Odysseia 160cm 01/30
16.07.2013 ERJ KT Odysseia 160cm 04/30
16.07.2013 ERJ Cirion Stud 160cm 02/30
16.07.2013 ERJ Dark Side Trakehners 150cm 03/30
16.07.2013 ERJ Dark Side Trakehners 150cm 03/30
16.07.2013 ERJ Dark Side Trakehners 150cm 04/30
14.07.2013 ERJ Takkura 160cm 01/30
13.07.2013 ERJ Solo 160cm 03/30
13.07.2013 ERJ Takkura 160cm 05/30
13.07.2013 ERJ Dark Side Trakehners 150cm 03/30
13.07.2013 ERJ Cirion Stud 160cm 01/30
10.07.2013 ERJ Cirion Stud 160cm 01/30
10.07.2013 ERJ Cirion Stud 160cm 03/30
09.07.2013 ERJ KK Rehberg 160cm 04/40
07.07.2013 ERJ KK Rehberg 160cm 02/40
06.07.2013 ERJ Cirion Stud 160cm 04/30
06.07.2013 ERJ KK Rehberg 160cm 02/40
06.07.2013 ERJ KK Rehberg 160cm 04/40
03.07.2013 ERJ Cirion Stud 160cm 03/30
26.06.2013 ERJ Cirion Stud 160cm 02/30
25.06.2013 ERJ Cirion Stud 160cm 03/30
23.06.2013 ERJ Dark Side Trakehners 160cm 03/30
NJ 24.04.2014 PM Warmbloods : BIS1, MVA-SERT (päätuomari Kerppa)
NJ 10.08.2014 Stableyard : irtoSERT (päätuomari Kerppa)
NJ 24.08.2014 Rimeyard: BIS3, MVA-SERT (päätuomari Kerppa)
NJ 22.10.2014 Moon Sugar Ltd: BIS4, MVA-SERT (päätuomari Vibaja)

All-Sim Evaluation
Conformation - 11
Type - 7
Walk In-Hand - 8
Swing & Elasticity of Gaits - 10
Correctness of Gaits - 13
Overall Impression - 8
Grand Total 57%

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

23.06.2016, estevalmennus / Siguri
Olin saapunut aikaisin lauantaiaamuna valmentamaan Riiaa sekä tämän ratsastajaa. Tullessani maneesiin huomasin ratsukon jo lämmittelevän itsenäisesti, joten tervehdin ratsastajaa ja aloin koota jumppasarjaa sekä yhtä suurempaa rataa.

Kun radat oli rakennettu, jäin hetkeksi aikaa seuraamaan vierestä ratsukon työskentelyä. Riia näytti rentoutuneelta ratsastajan alla, ja se oli todella hyvin avuilla. Pyysin ratsukkoa tekemään vielä hetken aikaa erilaisia voltteja ja kiemurauria, jotta Riia varmasti saataisiin auki kaikkialta.

Kun ratsukon meno näytti hyvältä, pyysin heitä siirtymään kokoamalleni lämmittelysarjalle. Olin koonnut neljä matalaa pystyestettä pääty-ympyrälle tasaisin välein, joten ratsukon tuli laukata kaarevaa uraa ja hypätä esteet hieman viistosta. Ratsukko lähti suorittamaan tehtävää todella motivoituneina, eikä hyppääminen jäänyt ainakaan esteiden korkeudesta kiinni.

Ratsukko suoritti tehtävää kumpaankin suuntaan, kunnes pyysin ratsastajaa siirtymään kokoamalleni radalle. Esteet olivat vielä reilun metrin korkeudella, jotta voisimme lämmitellä vielä hetken aikaa. Esittelin seitsemästä pystyesteestä koostuvan radan ratsastajalle, joka näytti sisäistävän sen nopeasti. Annoin ratsukolle luvan siirtyä radalle ja pyysin ratsastajaa kulkemaan ensimmäisen kierroksen jopa liioitellun hitaasti, jotta pääsisin näkemään kunnolla tamman hyppytekniikkaa.

Ratsukko lähti suorittamaan rataa, ja jo ensimmäisellä esteellä huomasin, että esteet olivat ihan lasten leikkiä Riialle. Tamman hyppytyyli oli todella pehmeä ja joustava, ja varsinkin alastulo tapahtui todella sujuvasti. Ratsukko osasi hahmottaa melko hyvin ponnistuspaikat, joskin ratsastajalla näytti olevan hieman ongelmia pidemmillä suorilla. Niinpä päätin laittaa kolmannen ja neljännen esteen väliin muutamia maapuomeja hahmottamaan vauhtia, askelia ja etäisyyksiä.

Koska rata oli suorastaan helppo, nostin esteitä korkeammaksi. Ratsukko lähti suorittamaan sitä uudestaan, ja tällä kertaa Riian täytyi tehdä hieman jopa töitä ylittääkseen esteet. Kolmannen esteen jälkeinen suora sujui huomattavasti paremmin, kun ratsukko viitsi hieman hidastaa ja maapuomien avulla hahmottaa askeleita.

Muutaman kierroksen jälkeen annoin ratsukon siirtyä hetkeksi käyntiin ja aloin itse siirtää paria estettä, jotta pääsisimme kokeilemaan erilaista rataa. Tällä kertaa se sisälsi samat seitsemän pystyestettä, joista viimeiset kolme olivat melko vaikeassa kulmassa lähestyttäviä. Nostin saman tien esteet puoleentoista metriin, jotta pääsisimme harjoittelemaan ihan kunnolla.

Kun esteet oli siirretty, esittelin uuden radan ratsukolle ja annoin heidän sitten lähteä suorittamaan sitä. Ensimmäiset kaksi estettä sujuivat oikein hyvin, mutta kolmannelle ratsastaja tuli hieman epävarmasti, joten Riian hyppy jäi todella matalaksi. Pyysin ratsukkoa pysäyttämään ja hyppäämään esteen uudestaan - tällä kertaa se sujui huomattavasti paremmin. Viimeiset kolme estettä eivät näyttäneet loppujen lopuksi aiheuttavan ratsukolle päänvaivaa, joskin heidän vauhtinsa hieman hidastui juuri ennen hyppyjä. Rata oli kuitenkin puhdas, joten kehuin ratsukkoa ja annoin heidän jatkaa radan ylittämistä.

Ratsukon työskentely oli kaikin puolin hyvää, ja Riia tuntui hyppäävän jokaisen esteen huolellisesti. Ratsastaja alkoi hiljalleen saada kiinni myös askelista pitkällä suoralla, joten uskalsin siirtää maassa olevat puomit sivuun. Koko tunnin aikana pudotuksia tuli vain kolme, eikä kieltäytymisiä yhtään. Niinpä annoin ratsastajalle hiljalleen luvan siirtyä tekemään muutamia raviharjoituksia loppuverryttelyksi ja hidastaa sitten käyntiin.

Kun ratsukko suoritti loppukäyntejä, minä siivosin esteitä pois. Kehuin ratsukkoa samalla todella hienosta valmennuksesta ja annoin ratsastajalle muutamia vinkkejä tempon säilymiseen suorilla. Loppukäyntien jälkeen lähdimme yhdessä kävelemään takaisin kohti tallia.

31.01.2015, estevalmennus / bertta
Pitkästä aikaa pääsin pitämään estevalmennusta! Ratsukkona oli tällä kertaa minulle jo valmiiksi melkoisen tuttu ratsastaja indy ja hänen tummanruunikko puoliveritammansa Requiem, joka onkin todella hyvä esteratsu. Laitoin indylle ja Requiemille hypättäväksi suunnilleen maneesin toisen pitkän sivun puoleen väliin linjan, mihin kuului pysty ja okseri. Niiden väliin Requiemilla mahtui noin neljä laukka-askelta. Indy lähestyi hyvin Requiemin kanssa linjalle, jonka molemmat esteet olivat näin aluksi vain 90 senttimetrin korkuisia. Linjan ensimmäisellä esteellä Requiem hyppäsi vähän liian kaukaa, vaikka indy yrittikin parhaansa mukaan pidättää tätä helposti kuumuvaa tammaa. Seuraavalla kerralla indyn ja Requiemin lähestyessä linjaa Requiem yritti alkaa jotenkin ihmeellisesti pomppimaan, kun indy yritti pidättää sitä. Käskin indyn kääntää Requiem ympyrälle ja jatkaa sitten esteille. Näin se hyppääminen kävikin vähän paremmin!

21.07.2013, estevalmennus / Ramona
Yritimme tänään saatua ratsastettua suoraa linjaa kunnolla. Tätä varten olin laittanut viisi estettä peräkkäin, vaihtelevilla askelväleillä. Mikäli ratsastaa liiaksi laidoille, seuraavasta hypystä tulee hankala. Alkuverryttelyksi käskinkin sinun ratsastaa Riiaa kunnolla pohkeen ja ohjan väliin, koko kroppa oli tarkoitus saada suoraksi. Aluksi tamma hieman kapinoi vastaan, mutta kun sinä sait suoristettua oman istuntasi ja pidettyä lantiosi oikeassa linjassa, alkoi tehtävä sujua jo paremmin. Näin siirryimmekin nopeasti esteille, muutaman kavaletin jälkeen jo viiden sarjalle. Riialle meinasi tulla heti yllätyksenä se, ettei ryysiminen auttanut - tamma joutui nopeasti nostelemaan kinttuja liian nopean laukan vuoksi. Viimeisen puomin Riia jo potkaisi alas, vaikka korkeutta oli vain 70 cm. Käskin sinun pitää paremman ylävartalon kontrollin sekä vakaammat ja rennommat jalat, älä jää kädellä kiskomaan! Seuraavallakin kerralla Riia yritti päästä liikaa eteenpäin, jolloin vahingossa onnistuit ratsastamaan tammaa liian sivulle. Tamma hyppäsi huonosta kulmasta, seuraavalle se kielsi päättäväisesti. Nyt laitoin sinut hieman treenaamaan kouluratsastusta, kunnes päästin jälleen sarjalle. Kontrolliharjoituksen jälkeen Riia oli jo parempi, nyt pysyit itse tasapainoisemmin mukana. Nostin korkeutta nopeasti, kunnes viimein hyppäsitte 110 cm sarjaa. Tamma toimi hyvin, sait tehtyä korjaukset nopeasti ja lopussa tulitte hyvin keskelle. Hyvä! Laitoin sinut lopuksi ratsastamaan vielä kohtalaisen helpon radan, missä Riia pääsi venyttämään itseään.