vihreimmillä laidunmailla...

† Love Locket Oak EV-III
     Kuollut 29.11.2016 20-vuotiaana

Virallinen nimi Love Locket Oak  (VH14-011-0449)
Rotu hannoverinhevonen
Sukupuoli, säkäkorkeus tamma, 166 cm
Väri (genotyyppi) rautias (ee Aa)
Syntymäaika, ikä 22.08.2014, 20-vuotias (4-v. 28.01.2015)
Kasvattaja Gestüt Silbereiche, DE
Omistaja indy (VRL-06701) / Gestüt Silbereiche
Painotus esteratsastus, re. 130 cm


meriitit

20.10.2014: EV-III (5 + 8 + 8 + 4 + 4 = 29 p.)


Luonnekuvaus

Kuvankaunis rautias hannovertamma Lola on luonteeltaan yhtä ihana, kuin ulkonäöltäänkin. Lola on kaikkien kaveri ja tuleekin muiden hevosten kanssa hyvin toimeen tarhassa tai laitumella. Ihmiset ovat Lolan mielestä myös oikein mukavia, joten se tulee aina kiltisti kutsuttaessa luokse ja antaa itsensä kiinni. Taluttaessa Lola seuraa nätisti taluttajan perässä, omaan rauhaisaan tahtiinsa.

Hoidettaessa Lola on mitä kiltein ja lempein hevonen. Sen voi antaa kenen tahansa hoidettavaksi, eikä tamma ole siitä moksiskaan. Lola tykkää torkkua harjauksen aikana, joten kaikenlaisen puunaamisen saa suorittaa ihan rauhassa. Kaviot neiti nostaa pyynnöstä, eikä vitkuttele niiden kanssa. Myös eläinlääkärit ja kengittäjät ovat Lolalle kuin jokapäiväisiä juttuja, eikä tamma pane näissäkään tilanteissa yhtään vastaan. Ainut asia mistä Lola ei niin kovin tykkää, on pesukarsina. Sinne tammaa joutuu vähän houkuttelemaan, mutta makupaloilla ja kärsivällisyydellä sekin onnistuu. Kesäisin Lola nauttii ulkona pesemisestä ja seisoo silloin kiltisti aloillaan. Tamman varustaminen sujuu helposti, koska Lola ei omaa mitään pahoja tapoja, vaan antaa laittaa satulan, suojat ja suitset seisten nätisti paikallaan.

Ratsuna Lola on rauhallinen, joskus vähän liiankin kanssa. Lolaa kannattaa herätellä heti jo alkukäynneissä, jotta hyvää treeniaikaa ei mene tamman hidastellessa. Muutamilla temponvaihteluilla raudikon saa kuitenkin hereille ja kulkemaan kauniissa käynnissä. Pohjeavut saavat olla Lolan kanssa napakat ja määrätietoiset, mutta ohjasta ei saa nyppiä yhtään, sillä Lola on melko herkkä suustaan. Lola osaa perusasiat kouluratsastuksen puolella, mutta esteillä tamma pääsee vasta kunnolla näyttämään parasta osaamistaan. Esteen nähdessään neiti innostuu ja saa vähän lisää virtaa, muttei kuitenkaan kuumu, vaan pysyy hyvin käsissä ja jarrutkin löytyvät joka tilanteessa. Lola hyppää hyvällä tyylillä ja varoo jalkojaan, mutta on välillä vähän turhan varovainen, eikä meinaa uskaltaa kaikkein kummalisimpien esteiden yli. Ratsastaja joutuu myös ahkerasti säätelemään Lolan laukkaa sopivaksi, sillä suuri tamma ei itse aina saa katsottua askeleitaan sopiviksi esteiden väleihin. Lolan vahvuus esteillä on ehdottomasti sen hyppykapasiteetti ja nöyrä ja kuulianen luonne.

Lastaaminen on Lolalle ihan arkipäiväinen juttu, tamma menee ja tulee trailerista kuin oppikirjasta. Kilpailupaikoillakin Lola ottaa lungisti ja keskittyy suorittamaan ja antamaan parhaansa ratsastajan ohjeiden mukaan.
© Mette


Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Lockhart SWA xx
xx vkk 162cm
ii. Like This Like That xx
xx vkk 164cm
ERJ-III ERL-III YLA2 KRJ-II
iii. Like You Dunno xx
xx vkk 176cm evm
iie. Make Me Star xx
xx prt evm
ie. Chapala xx
xx mkm 164cm
iei. Chancellor xx
xx mkm 169cm evm
iee. Chapeleon xx
hann rt 165cm evm
e. Silverlode Toxic
hann rn 170cm
ei. Tomahawk Tonic
hann rn 172cm
eii. Screamworks
hann rn 175cm evm
eie. Wonderland
hann trn 170cm evm
ee. Latin Love
hann rt 169cm
eei. Kangaroo Snap
hann rt evm
eee. Ladies Night
hann rt evm

16.08.2015 ori Marmor Oak EV-II i. Cirion Maedhros
16.09.2016 tamma Oribella Oak ei saavutuksia i. Cranleigh Obey

Kilpailukalenteri

Lola kilpailee vain porrastetuissa estekilpailuissa. Tämänhetkiset ominaisuuspisteet näet tamman VH-profiilista.

Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
1978.09 0.00 2232.11 0.00 0.00
Laji, jaos Tavoitetaso Taso/maksimitaso Pisteet
Esteratsastus, ERJ 130 cm 8/7 4210.2